Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

De ce ai nevoie de CASCO auto

De ce ai nevoie de CASCO auto

Asigurarea casco este scumpa, dar este importanta dintr-un motiv. In caz de accident, poti economisi multi bani si poti scapa de stres. Iata de ce ai nevoie de casco auto.

Uneori, se pare ca statul ne obliga sa avem o asigurare auto doar pentru a aduce beneficii companiilor de asigurari. Dar oare chiar asa este? Sau sunt implicati si alti factori? Conform statisticilor exista aproximativ 3% sanse de a fi implicat intr-un accident auto intr-un an. Acest procent poate parea mic, dar daca faci un accident si nu ai asigurare, consecintele pot fi coplesitoare si chiar devastatoare financiar. Sa vedem deci motivele pentru care ai nevoie de asigurare auto.

Pentru a primi despagubiri pentru un accident provocat de altcineva

Oricat de mult urasti conceptul de asigurare auto sau casco auto, faptul ca este necesara, poate fi un confort major daca esti implicat intr-un accident cauzat de altcineva. In aceasta situatie, esti victima si ai nevoie de despagubiri pentru ranile pe care le-ai suferit, precum si pentru orice daune aduse vehiculului tau. Asigurarea auto permite unei persoane care poate sa nu aiba alte resurse financiare, sa-ti compenseze pierderea. Daca nu ar exista asigurare auto obligatorie, probabil ca cei implicati in accident ar trebui sa intenteze un proces impotriva partii care a comis o infractiune. Nu numai ca asta ar costa bani, dar nu exista nicio garantie ca vei primi despagubiri chiar daca o instanta decide in favoarea ta.

O instanta poate emite o hotarare in favoarea ta, dar nu implica si incasarea sumei in cauza. S-ar putea sa fii obligat sa astepti multi ani inainte ca inculpatul sa poata efectua plata, daca va plati vreodata. Pe de alta parte, daca ai o asigurare auto, de obicei, poti fi despagubit de compania de asigurari auto a celeilalte parti in doar cateva saptamani.

Pentru a despagubi pe altcineva pentru un accident pe care l-ai provocat

Sa spunem ca esti implicat intr-un accident, care are loc in mod clar din vina ta. Daca nu ai asigurare auto, poti fi persoana impotriva careia se intenteaza un proces. Acest lucru inseamna ca nu mai poti beneficia de casco ieftin, ti se poate schimba raportul de credit si poti avea un viitor incert in ceea ce priveste finantele.

De exemplu, daca ai nevoie de un credit ipotecar pentru a cumpara o casa, creditorul iti va solicita sa platesti cheltuielile de judecata inainte de a putea face cerere de imprumut. Asigurarea auto iti permite sa-ti continui viata, chiar daca accidentul este provocat din vina ta. Sigur, pretul asigurarii tale va creste dupa accident, dar vei putea pleca linistit stiind ca daunele si costurile reale ale accidentului vor fi acoperite de compania ta de asigurari auto.

Pentru a-ti putea repara rapid masina, fie ca ai cauzat tu sau altcineva accidentul

Reparatiile auto sunt costisitoare. O singura aripa, aparent inofensiva, ar putea costa cu usurinta cateva mii de lei. In cazuri mai grave, este posibil ca masina ta sa nu poate fi condusa. Daca nu ai asigurare auto si ai fost cauza unui accident, va trebui sa platesti din buzunar pentru reparatie.
Daca ai asigurare auto, masina ta poate fi reperata rapid fara costuri suplimentare. Daca ai casco auto, masina ta poate fi inlocuita pe perioada reparatiilor.

Pentru a-ti proteja bunurile

Sa presupunem ca ai foarte multi bani, si poti plati singur daunele in caz de accident. Poate simti ca nu ai nevoie de asigurare auto, dar vrei cu adevarat sa-ti pierzi toate economiile pentru un accident de masina? Daca asigurarea auto nu face altceva pentru tine, cu siguranta iti va proteja activele. Acest lucru se datoreaza faptului ca daca esti gasit vinovat de accident, cealalta parte va urmari sa fie despagubita de catre compania de asigurare, nu de catre tine.

Pentru a-ti proteja creditorul auto

Daca ai un imprumut auto, creditorul va dori sa stie ca ai o asigurare auto adecvata, deoarece imprumutul este garantat de vehiculul tau. Daca s-ar intampla ceva care ar deteriora masina, ar reduce si valoarea acesteia. Acest lucru ar slabi garantiile creditorului auto. Creditorii sunt cei mai interesati sa stie ca ai acoperire in caz de accident. RCA acopera daunele legate de accidente, in timp ce casco auto acopera evenimente non-auto, cum ar fi furtul, vandalismul sau distrugerea masinii in urma unor evenimente naturale – cum ar fi un copac cazut pe masina in timpul unei furtuni severe. Ambele tipuri de acoperire protejeaza in mod specific valoarea fizica a masinii, si de aceea sunt solicitate de catre creditorii auto.

Este obligatorie prin lege

Desi este ultimul din lista, acesta este cel mai evident motiv pentru care trebuie sa ai o asigurare auto. Dar toate motivele expuse mai sus sunt motivele pentru care statul a impus asigurarile auto. Fiind obligatorie, toata lumea este protejata de riscurile detinerii si conducerii unei masini. Asadar, mai bine platesti asigurarea auto, care este mult mai ieftina decat amenzile pe care le poti primi daca nu ai asigurare. Pe langa faptul ca asigurarea auto este mai ieftina decat amenzile, este si extrem de utila.

RCA sau CASCO auto?

Casco auto nu este o asigurare obligatorie. Daca masina ta este mai veche si valoarea sa este scazuta, nu merita sa cumperi acoperire completa, decat daca gasesti casco ieftin. Stabileste cat de mult iti poti permite sa cheltui din buzunar daca masina ta este deteriorata, si cat te costa casco auto, inainte de a decide daca merita cumparat pentru a-ti proteja masina.

Acoperirea RCA te ajuta sa platesti pentru daunele produse masinii in caz de accident. Aceasta acoperire se aplica indiferent din vina cui a avut loc accidentul. Casco auto te ajuta sa platesti si pentru daunele produse masinii de dezastre naturale, vandalism si furt.

Alte considerente

Am mentionat deja ca asigurarea auto este obligatorie prin lege. Dar este, de asemenea, o modalitate de a te proteja pe tine si familia ta de costurile potential devastatoare ale unui accident sau mai multe. Un accident de masina poate fi costisitor, chiar daca nu esti vinovat. Gestionarea si plata reparatiilor sau inlocuirii vehiculului si, eventual, un proces, pot fi costisitoare si foarte stresante. Acesta este motivul pentru care este important sa cumperi asigurare auto de la o companie cu reputatie buna de servicii de revendicare excelente. Un bun serviciu de revendicare te poate ajuta sa economisesti timp dupa un accident, simplificand procesul, de la obtinerea unei autospeciale de remorcare si a unui vehicul inchiriat, pana la plata reparatiilor si facturilor medicale.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.