Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Modalitati prin care poti obtine un credit fara dobanda

Modalitati prin care poti obtine un credit fara dobanda

Este destul de greu sa obtii un credit cu dobanda 0. Insa, daca ai rabdare sa cercetezi, poti gasi o serie de credite fara dobanda disponibile pe piata, care te vor ajuta sa imprumuti bani si sa scapi de datorii. Mai jos poti vedea diferitele modalitati prin care poti obtine un credit fara dobanda. Dar trebuie sa fii atent, pentru ca nu orice credit fara dobanda este cu adevarat lipsit de taxe si comisioane.

Ce este perioada de credit gratuita?

Companiile de carduri de credit iti ofera o perioada de credit fara dobanda, intre 20 si 52 de zile, dupa ce folosesti cardul. Termenii difera in functie de tipul de card de credit.

De unde stii care este perioada ta de credit gratuita?

Compania de carduri de credit, in general, urmeaza un ciclu de facturare lunar. Vei obtine facturi sau un extras de card de credit intr-o anumita zi din fiecare luna. Proiectul de lege va mentiona data scadentei in care trebuie sa efectuezi plata datorata. De obicei, ai in jur de 10 pana la 20 de zile din ultima zi a ciclului de facturare pentru a plati taxele.

Care este avantajul?

Exista doua avantaje. Primul, evident, este faptul ca mai ai timp sa-ti platesti facturile. Al doilea este ca poti utiliza acest lucru ca un credit fara dobanda, in loc sa faci un imprumut de nevoi personale.

In general, creditele fara dobanda sunt disponibile doar pentru sume mici pana la moderate: daca ai nevoie sa imprumuti sume mai mari de bani, atunci un imprumut personal cu dobanda poate fi singura optiune. Iata care sunt modalitatile prin care poti obtine un credit fara dobanda, sau cu dobanda mica:

O descoperire de cont fara dobanda

O serie de conturi curente ofera in prezent o optiune de descoperire cu dobanda 0%. Suma pe care o poti imprumuta depinde de contul pe care il alegi si de circumstantele personale, dar vorbim in general despre sume mici. Nu uita ca descoperirea de cont fara dobanda va depinde si de istoricul tau de credit.

Cat timp poti beneficia de retrageri fara dobanda? Acest lucru depinde de tipul de cont, insa un credit cu dobanda 0% prin descoperirea de cont nu este cu siguranta o solutie de imprumut pe termen lung. Majoritatea conturilor curente iti vor permite sa ai o descoperire de cont fara dobanda pentru cateva luni sau chiar un an. Dupa acest termen ti se va percepe o dobanda pentru soldul negativ ramas (sau in unele cazuri o taxa zilnica fixa), deci trebuie sa te asiguri ca achiti datoria in perioada de 0%.

La ce trebuie sa fii atent: este foarte important sa nu depasesti limita de descoperire cu dobanda de 0%. Daca faci acest lucru, vei intra intr-o descoperire de cont „neautorizata” – moment in care vei avea de-a face cu costuri ridicate.

Card de credit pentru achizitii noi cu dobanda 0%

O alta modalitate de a obtine un credit fara dobanda, este sa aplici pentru un card de credit care ofera 0% dobanda la achizitiile noi. In mod normal, un card de credit iti va indica care este limita maxima de credit inainte de a depune cererea. Limita de credit care ti se ofera pentru un astfel de card poate fi mult mai mica si (similar cu o descoperire de cont) va depinde de circumstantele tale personale.

Cat timp poti plati cu cardul fara dobanda? Acest lucru depinde de cardul de credit. In prezent, creditorii ofera pana la 26 de luni fara dobanda la achizitii noi, dar ratele se pot modifica in mod regulat.

La ce trebuie sa ai grija: atunci cand se incheie tranzactia de 0%, de obicei, vei fi taxat cu o dobanda mare pentru soldul ramas – deci este esential sa acoperi soldul inainte de a se intampla acest lucru. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca efectezi rambursarile minime in fiecare luna (si mai mult daca iti poti permite acest lucru). Daca intarzii sau ratezi o plata, este posibil sa suporti o taxa si sa pierzi oferta cu dobanda 0.

Un card de credit de transfer cu dobanda 0%

Acest tip de card este bun pentru consolidarea si plata datoriei cardului de credit. Daca platesti deja dobanda pentru datoria de pe cardul de credit, o poti transforma intr-un credit fara dobanda, mutand-o pe un card de credit care ofera 0% la transferurile de sold. Ca si in cazul unui card de cumparaturi, un card de credit fara dobanda pentru transferuri iti va spune care este limita maxima inainte de a depune cererea. Limita va depinde de istoricul de credit si de venitul tau.

Credit cu dobanda mica

Diferite credite, cum ar fi imprumuturile personale, cartile de credit si creditele ipotecare, pot avea variate rate ale dobanzii. Dobanda medie pentru un imprumut personal de doi ani este de 10 %. In functie de istoricul creditului tau, veniturile si alti factori, este posibil sa te poti califica pentru o rata mai mica. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a obtine o dobanda mai mica la un imprumut personal, si de a economisi bani in timp ce platesti datoria:

Cauta mai multe oferte. Daca ai primit o oferta de preaprobare pe e-mail sau ai verificat o banca din apropiere, acesta este un bun inceput al procesului. Dar prima oferta pe care o vezi nu este neaparat cea mai buna. Cercetand, vei putea compara ratele dobanzilor, taxele si alti termeni pe care diferitii creditori trebuie sa le ofere. Multi creditori online iti permit chiar sa efectuezi o verificare a dobanzii cu un simplu calculator de rate. Cu cat compari mai multi creditori, cu atat ai mai multe sanse de a obtine cea mai mica dobanda disponibila. Cel mai bine ar fi sa incerci sa compari cel putin cinci optiuni.

Apeleaza la un codebitor. Unele companii care ofera imprumuturi personale accepta cosemnatari atunci cand soliciti un credit. Un cosemnatar care are un istoric de credit excelent si un venit solid poate ajuta la cresterea sanselor tale de a obtine o dobanda scazuta, in primul rand pentru ca persoana respectiva garanteaza personal imprumutul. Inainte de a incerca acest lucru, asigura-te ca girantul intelege responsabilitatile care ii revin daca accepta sa fie cosemnatar. El va fi responsabil pentru plata acestui imprumut in cazul in care tu vei inceta sa mai platesti ratele. Imprumutul va aparea, de asemenea, in raportul de credit al cosemnatarului, afectand capacitatea lui de a imprumuta bani in viitor. Atat timp cat cosemnatarul cunoaste si accepta responsabilitatile sale, si faci din plata ratelor lunare la timp o prioritate, aceasta optiune te poate ajuta sa economisesti bani.

Foloseste garantii. Multe imprumuturi personale nu sunt garantate, ceea ce inseamna ca nu necesita garantii. Dar, unii creditori accepta garantarea imprumutului cu un vehicul, act de proprietate sau numerar intr-un cont de economii. Imprumuturile garantate sunt considerate un risc mai scazut pentru creditori, deoarece, daca nu platesti, creditorul iti poate confisca bunurile pentru a acoperi datoria. Drept urmare, acestea sunt credite cu dobanzi mai mici decat cele ale imprumuturilor negarantate.

Acestea fiind spuse, imprumuturile garantate pot fi riscante daca nu esti sigur de capacitatea ta de a rambursa imprumutul in intregime. Pierderea masinii, a casei sau a economiilor atunci cand ai deja probleme financiare, poate inrautati lucrurile.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.