Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Ce trebuie sa stii despre stergerea restantelor din Biroul de Credit

Ce trebuie sa stii despre stergerea restantelor din Biroul de Credit

Raportul tau de credit reprezinta o evidenta a comportamentului tau de plata. Iti urmareste toate conturile si indica unde, pe o perioada de patru ani, ai ratat platile sau ai intrat in restante pentru un cont. Apoi, dupa patru ani, aceasta informatie dispare pur si simplu. Corect? Da si nu. Raportul tau de credit contine toate informatiile pozitive, precum si informatii negative despre comportamentul tau de plata. In plus, include informatii care pot fi sau nu considerate negative de catre un furnizor de credit. O parte din aceste informatii pot ramane in raportul tau de credit, pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de 4 ani.

O hotarare judecatoreasca, de exemplu – in cazul in care o instanta iti elibereaza o instructiune de a plati o suma restanta – va ramane in raportul tau de credit timp de cinci ani. Daca platesti intreaga suma datorata inainte de acel moment, hotararea va fi eliminata din raportul tau de credit imediat ce Biroul de Credit primeste fie o dovada a platii de la furnizorul de credit, fie o hotarare judecatoreasca valabila care rescrie hotararea. Prin urmare, este extrem de important ca persoanele care au avut hotarari impotriva lor si au achitat datoria de judecata restanta, sa faca la Biroul de Credit verificare pentru a se asigura ca aceste informatii negative nu mai raman in raportul lor de credit.

Cu toate acestea, este important sa mentionam ca datoria judecatoreasca este de obicei mai mare decat suma initiala datorata. Acest lucru se datoreaza faptului ca include datoria initiala plus orice alte costuri care ar putea fi acumulate, inclusiv dobanzi si taxe legale.

Alte informatii potential negative care ar putea fi continute in raportul tau de credit includ:

Cereri. De fiecare data cand un consumator solicita credit, creditorul va face o ancheta cu privire la registrul de credit al consumatorului. Aceste informatii sunt inregistrate si se vor reflecta asupra raportului de credit al consumatorului pentru 6 luni. Un numar mare de cereri ar putea indica faptul ca aplici des pentru credite, ceea ce ar putea insemna ca ai dificultati financiare.

Reclamatii. Daca depui o reclamatie privind raportul tau de credit si reclamatia ta este respinsa, aceste informatii vor fi salvate in raportul tau de credit timp de sase luni, dupa care se sterg.

Clasificari adverse referitoare la o actiune de executare facuta de un furnizor de credit. Daca nu iti platesti ratele si furnizorul de credit ia masuri impotriva ta, precum trimiterea unei scrisori de cerere finala, aceste informatii vor ramane in raportul tau de credit timp de un an. Daca platesti intreaga suma datorata inainte de acel moment, informatiile vor fi eliminate din raportul tau de credit imediat ce Biroul de Credit primeste dovada platii de la furnizorul de credit.

Clasificari adverse legate de comportamentul consumatorului. Aceste clasificari sunt mai subiective decat cele referitoare la actiuni de executare. De exemplu, daca iti platesti ratele in mod continuu cu intarziere, un furnizor de credite ar putea sa te fi clasificat ca platitor „cu intarziere”. Aceasta clasificare ramane in raportul tau de credit timp de un an. Daca platesti intreaga suma datorata inainte de acel moment, informatiile vor fi eliminate din raportul tau de credit imediat ce Biroul de Credit primeste dovada platii de la furnizorul de credit.

Restructurarea datoriilor. Informatiile referitoare la cererile de restructurare a datoriei raman in raportul tau de credit pana la eliberarea unui certificat de achitare.

Sechestrare. Un ordin de sechestrare ramane in raportul tau de credit timp de cinci ani sau pana la acordarea unui ordin de reabilitare. Un ordin de reabilitare va reflecta in continuare raportul tau de credit pentru inca cinci ani.

Ordin de administrare. Daca ai solicitat sa fii plasat sub administrare, acest lucru va ramane in raportul tau de credit timp de cinci ani, sau pana cand se anuleaza ordinul de administrare de catre o instanta.

Alte informatii care pot aparea in raportul tau de credit includ:

Alerta de urmarire. O alerta este plasata in raportul tau de credit. Atunci cand un furnizor de credit nu poate lua legatura cu tine, poate solicita sa fie notificat atunci cand orice informatie de contact actualizata este incarcata in raportul tau de credit.

Observatii ale consumatorilor. Poti solicita ca Biroul de Credit sa includa o explicatie a faptelor sau a conditiilor care iti afecteaza raportul de credit. De exemplu, daca actul tau de identitate a fost furat, poti include aceste informatii in raportul tau pentru a preveni utilizarea frauduloasa a identitatii tale, iar aceste informatii vor fi disponibile pentru oricine face o verificare la Biroul de Credit.

Daca ai impresia ca exista informatii in raportul tau de credit care nu ar trebui sa fie acolo sau ar fi trebuit sa fie eliminate, ar trebui sa depui imediat o plangere la Biroul de Credit. Biroul este obligat sa investigheze si sa iti raspunda in termen de 20 de zile.

Inainte de a aplica pentru un credit, este recomandat sa verifici informatiile de la biroul de credit. Astfel, afli daca esti inregistrat cu facturi restante, si daca risti sa iti fie respinsa cererea pentru un credit. Retine ca orice cerere respinsa va fi adaugata in raportul tau de la Biroul de Credite.

Cum te afecteaza un raport de credit negativ

Nu exista nicio indoiala ca datoriile neplatite vor afecta in mod grav raportul tau de credit, si aceste informatii vor fi salvate in Biroul de Credit. Este destul de greu sa stergi un raport negativ, dar exista totusi solutii.

Din punct de vedere legal, nu iti poti asuma nicio datorie noua in timp ce esti in curs de examinare. Ce poti face este sa respecti conditiile de revizuire a datoriei, si daca si cand este posibil, sa platesti mai mult decat minimum necesar. Primul obiectiv este, evident, rambursarea intregii datorii. Compania care te asista in acest proces iti poate furniza scrisori pentru a confirma ca fiecare datorie este achitata, cunoscute sub numele de certificate de achitare.

Dupa ce ai iesit din datorii, poti incepe procesul de reconstruire a raportului de credit si imbunatatirea punctajului tau. In mod evident, trebuie sa eviti pe cat posibil sa aplici pentru un nou credit imediat dupa achitare. Dupa aproximativ sase luni de comportament bun de plata, raportul tau se va imbunatati.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.