Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Ce tipuri de carduri de credit exista

Ce tipuri de carduri de credit exista

Un card de credit este un tip de imprumut, iar banii pe care ii cheltui sunt imprumutati de fapt de la furnizorul cardului, mai degraba decat debitati din contul personal. Folosit cu intelepciune, un card de credit este un mod sigur si flexibil de plata, si poate fi o modalitate buna de a imparti in rate costurile achizitiilor majore.

Ce este cardul de credit

Un card de credit este un card din plastic care iti ofera acces la creditul pe care il poti cheltui pentru a face cumparaturi, pentru a reduce datoriile si pentru a castiga recompense. Un card de credit poate fi emis de o banca sau un alt tip de creditor, si poti face cerere la o sucursala sau poti aplica pentru card de credit online.

Cum functioneaza cardul de credit?

Cardurile de credit functioneaza in esenta ca un imprumut, dar in loc sa obtii banii in contul tau bancar, primesti credit direct pe card. Creditorul va stabili o limita de credit, si vei putea cheltui atat cat ai nevoie, inainte de a rambursa o parte sau tot soldul in fiecare luna.

Ce tipuri de carduri de credit exista?

Poti obtine urmatoarele tipuri de carduri de credit, in functie de nevoile tale:

Carduri de transfer sold: cardurile de credit cu transfer de sold iti permit sa muti o datorie existenta pe un nou card de credit, care are adesea dobanzi mai mici. Acest lucru inseamna ca iti poti plati soldul acumulat pe alte carti de credit cu o rata mai mica.

Carduri de recompense: un card de credit cu recompense iti ofera acces la beneficii si stimulente, cum ar fi punctele din magazinele fizice sau online, reduceri la bilete de avion sau returul la cumparaturi, de fiecare data cand utilizezi cardul. Cu toate acestea, cardurile de credit cu recompense pot avea si taxe, iar daca ratezi prea multe rambursari, poti pierde accesul la aceste beneficii.

Carduri de credit internationale: detinerea unui card de credit international inseamna ca il vei putea folosi in strainatate fara a ti se percepe o taxa. Acestea pot fi o metoda utila de a-ti gestiona cheltuielile de vacanta, deoarece nu va trebui sa-ti faci griji ca ramai fara numerar.

Carduri de transfer de bani: un card de credit de transfer de bani este similar cu un card de transfer de sold, dar in loc sa muti un sold existent pentru a plati o rata mai mica, muti banii de pe cardul de credit intr-un cont bancar. Acest tip de card poate fi util pentru plata unui imprumut sau a unei descoperiri de cont.

Carduri de cumparaturi: cardurile de credit pentru achizitii sunt concepute pentru a fi utilizate pentru cumparaturi, iar multe dintre ele ofera dobanzi mici sau 0% atunci cand le utilizezi pentru cumparaturi. In esenta, poti imprumuta bani gratuit, daca optezi pentru cel mai avantajos card de cumparaturi fara dobanda. Daca vrei sa folosesti cardul si in alte scopuri, atunci trebuie sa alegi un card cetelem retragere numerar, sau cel mai avantajos card de cumparaturi care iti permite sa retragi bani cu o dobanda foarte mica.

Cum ar trebui sa folosesti cardul de credit?

Exista cateva reguli generale pe care trebuie sa le urmezi atunci cand utilizezi cardul de credit, deoarece acestea te pot ajuta sa construiesti un raport de credit puternic. De exemplu:

1. Mentine raportul de utilizare a creditului scazut

Raportul de utilizare a creditului este valoarea creditului pe care ai utilizat-o in raport cu ceea ce ai disponibil. De exemplu, daca limita de credit este de 1.000 de euro si ai utilizat 500 de euro, rata de utilizare a creditului tau ar fi de 50%. Cu toate acestea, majoritatea creditorilor ar prefera sa mentii raportul sub 30%, deoarece utilizarea mai multor limite poate indica faptul ca ai probleme din punct de vedere financiar si, prin urmare, esti un client cu risc mai mare.

2. Fa rambursarile la timp

In timp ce majoritatea cardurilor de credit percep o taxa daca ratezi rambursarile lunare, pe langa asta poti pierde beneficii sau stimulente atasate cardului tau de credit, cum ar fi perioade de dobanda reduse, dobanda zero sau cashback. In plus, lipsa prea multor plati poate dauna raportului tau de credit – acest lucru inseamna ca va fi mai greu sa fii acceptat pentru imprumuturi si credite in viitor.

3. Plateste mai mult decat minimum

Cand efectuezi platile pentru cardul de credit in fiecare luna, de obicei poti plati o suma minima stabilita pentru a evita comisioanele de intarziere si pentru a nu pierde stimulentele. Acest lucru poate fi util pentru lunile in care bugetul tau este restrans. Insa, a viza doar minimum pe o perioada de timp inseamna, in general, ca va fi nevoie de mai mult timp pentru a-ti achita soldul.
De asemenea, vei ajunge sa platesti mult mai mult in dobanzi, fiind o modalitate scumpa de rambursare a imprumutului.

4. Stabileste un debit direct

Daca crezi ca este posibil sa uiti sa platesti soldul in fiecare luna, poate fi util sa configurezi un debit direct pentru a plati cel putin suma minima. In acest fel poti sta linistit stiind ca ai patit suma minima, in timp ce nimic nu te impiedica sa platesti chiar mai mult atunci cand poti.

5. Nu retrage numerar si nu folosi cardul de credit in strainatate

Daca nu este specificat in contractul de credit, ti se va percepe o taxa daca doresti sa utilizezi cardul de credit pentru a retrage numerar sau pentru a plati cu el in strainatate. Cel mai bine este sa verifici inainte pentru a te asigura ca stii cum vei putea utiliza cardul.

6. Profita de recompense

Unele carduri de credit vin cu recompense cum ar fi cashback-ul la cumparaturi sau bilete de avion reduse de fiecare data cand cheltui, desi creditorii adesea percep o taxa pentru aceste carduri. Daca crezi ca aceste recompense iti vor fi utile, atunci poate merita costul. Dar daca cel mai probabil nu vei profita de ele, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a opta pentru un card cu recompense.

Cum soliciti un card de credit?

Atunci cand soliciti un card de credit, folosirea unui calculator de credit online sau o aplicatie de verificare poate fi o modalitate buna de a te asigura ca gasesti un tip de card de credit pentru care esti eligibil. Cand l-ai gasit pe cel pe care il doresti, poti aplica, in general, prin telefon, prin posta sau in sucursala creditorului. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, va fi mai usor sa aplici pentru un card de credit online.

Daca cererea ta este acceptata, creditorul va stabili o limita de credit si iti va oferi cea mai buna dobanda pentru posibilitatile tale. Rata reala pe care o vei plati depinde de factori precum istoricul creditului si circumstantele financiare personale. Vei primi noul card de credit fie prin posta, fie il vei ridica de la sucursala, si odata ce il ai, trebuie doar sa-l activezi si este gata de utilizare.

Ar trebui sa solicit un card de credit?

Inainte de a solicita un card de credit, trebuie sa iei in considerare urmatoarele:

Datoria ta existenta: daca ai o datorie existenta, este posibil sa doresti sa platesti cat mai mult posibil din aceasta inainte de a aplica pentru un card de credit. Acest lucru se datoreaza faptului ca datoria existenta poate indica creditorilor ca ai probleme financiare, care ar putea sa-ti refuze creditul, deoarece esti un solicitant cu risc ridicat.
Conturile tale deschise: daca ai conturi de credit deschise neutilizate, poate fi o idee buna sa le inchizi, deoarece, in caz contrar, creditorii ar putea crede ca va fi o problema pentru tine sa acoperi toate soldurile restante.
Solicitarea: inainte de a depune cererea, trebuie sa te asiguri ca toate detaliile sunt completate corect, deoarece chiar si o mica greseala poate duce la refuzarea cererii. Daca ti se refuza un credit, este mai bine sa astepti ceva timp inainte de a aplica din nou. Daca faci prea multe cereri intr-un timp scurt, poti deveni un solicitant cu risc ridicat.
Istoricul creditului tau: istoricul creditului este probabil cel mai important factor pe care il iau in considerare creditorii. Le ofera o idee despre cat de serios esti, si daca vei face rambursarile la timp si in intregime.

Cat costa utilizarea unui card de credit?

Costul utilizarii unui card de credit va depinde de cardul pe care il ai, precum si de modul in care il utilizezi. Poti descompune costurile potentiale in urmatoarele:

Dobanda – Dobanda unui card de credit iti spune cat costa sa imprumuti bani de la creditorul tau – in esenta, cat vei plati inapoi peste suma reala pe care ai imprumutat-o. Unele carduri de credit ofera dobanda zero la achizitii, transferuri de sold si transferuri de bani. Cu toate acestea poti evita sa platesti dobanda pe cardul de credit daca rambursezi intregul sold in fiecare luna.

Taxe – In plus fata de dobanda, este posibil sa existe taxe implicate in contractul tau de credit. Acestea pot include taxe de plata cu intarziere / ratarea mai multor plati, taxe pentru depasirea limitei de credit, taxe de retragere si taxe pentru utilizarea cardului in strainatate. De asemenea, pot exista taxe pentru beneficiile sau stimulentele pe care le primesti ca parte a contractului pentru cardul de credit.

Cat poti cheltui pe un card de credit?

Suma pe care vei putea sa o cheltui folosind cardul de credit va depinde de limita de credit pe care o acorda creditorul. In mod normal, creditorii vor decide limita de credit dupa efectuarea unui control de credit, dupa ce iau in considerare datoriile restante, eventualele plati ratate si valoarea creditului pe care il ai in prezent.

Este posibil sa-ti poti creste limita de credit dupa o perioada de timp, daca creditorul vede ca iti platesti ratele la timp sau daca rambursezi rapid suma integrala. Retine ca, daca depasesti limita de credit, aceasta va veni in mod normal cu o taxa.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.