Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Ce fel de credite pentru pensionari exista

Ce fel de credite pentru pensionari exista

Chiar si pensionarii ar putea avea nevoie de o suma de bani pentru a-si satisface unele dintre nevoile vietii lor. Poate fi o cheltuiala medicala, o vacanta, o investitie, etc. Pentru toate aceste nevoi, poti solicita un imprumut pentru pensionari: printre altele, pensia este considerata de banci drept una dintre cele mai bune garantii din toate timpurile si din acest motiv, solicitarea de imprumuturi de la pensionari este intotdeauna mult mai rapida, mai usoara si mai convenabila. Singura piedica poate fi limita de varsta: multe banci nu acorda imprumuturi peste o anumita varsta sau necesita o polita de asigurare de viata in caz de deces, pentru a acoperi sumele care ar ramane de platit in caz de deces al clientului.

Oricine are nevoie de o suma mai mare de bani la un moment dat, iar acest lucru implica de obicei necesitatea brusca de ajutor financiar. In caz de urgenta, ai nevoie de ajutor financiar rapid si asta va presupune incercarea de a imprumuta bani de undeva, iar acest lucru poate fi mai dificil decat crezi din cauza varstei. Multi pensionari cred ca nu pot face un imprumut pentru ca au o anumita varsta, sau pentru ca nu mai primesc salariu. Dar adevarul este ca, desi poate fi mai greu sa te califici pentru un imprumut atunci cand esti pensionar, nu este imposibil.

Desigur, cele mai multe institutii financiare si banci, sunt reticente si evita sa acorde imprumut pensionarilor din cauza varstei. In plus, de multe ori aceste institutii vor avea nevoie de dovezi ale venitului din pensie sau alte venituri financiare. Persoanele care detin o proprietate si primesc un venit din inchirierea acesteia, au de cele mai multe ori mai multe sanse sa fie intr-o pozitie favorabila cu bancile. Iata care sunt optiunile tale de imprumut, si care sunt acele banci care acorda credite pensionarilor:

Calificarea pentru credit pensionari

Daca esti autofinantat (castigi cea mai mare parte a venitului din investitii, proprietati inchiriate sau economii de pensionare), creditorii determina de obicei venitul tau lunar folosind una dintre cele doua metode:

Retragere de active – Aceasta metoda considera retragerile lunare periodice din conturile tale de pensionare ca venit.
Epuizarea activelor – Prin aceasta metoda, creditorul scade orice avans din valoarea totala a activelor tale financiare, ia 70% din ce ramane se imparte la 360 de luni.

La oricare dintre metode creditorul adauga si veniturile din pensii, beneficii sociale, venituri anuale si venituri de munca part-time.

Imprumuturi garantate vs. negarantate

Cand faci un imprumut, creditul poate fi garantat sau negarantat. Un imprumut garantat necesita acordarea de garantii, cum ar fi casa ta, investitii, vehicule sau alte proprietati. Daca nu platesti, creditorul poate confisca garantia. Un imprumut negarantat, care nu necesita garantii, este mai greu de obtinut si are o dobanda mai mare decat un imprumut garantat.

CAR pensionari

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor acorda imprumuturi cu un anumit numar de giranti, in functie de suma solicitata. Pentru a obtine un imprumut CAR pensionari, trebuie sa fii membru al Casei si sa depui un fond social. Pentru imprumuturi de doua sau trei ori mai mari decat fondul social depus, CAR solicita un girant, iar pentru imprumuturi mult mai mari este nevoie de trei giranti. Perioada maxima de creditare este de 24 de luni, iar dobanda se retine in momentul acordarii imprumutului.

Imprumut car online

Un imprumut CAR online are aceleasi conditii ca imprumutul CAR clasic, doar ca dobanda este putin mai mare. Un mare avantaj al acestui imprumut online, este ca pensionarii, care au probabil probleme de sanatate, nu trebuie sa se mai deplaseze si sa stea cateva ore la coada pentru a obtine suma solicitata.

Credit ipotecar

Cel mai obisnuit tip de imprumut garantat este un credit ipotecar, care foloseste locuinta pe care o cumperi ca garantie. Cea mai mare problema cu un credit ipotecar pentru pensionari este venitul, mai ales daca cea mai mare parte din bani provine din investitii sau economii.

Credit auto

Un imprumut auto ofera tarife competitive si este mai usor de obtinut, deoarece este asigurat de vehiculul pe care il cumperi. In caz de urgenta, poti vinde masina pentru a acoperi imprumutul. Daca nu platesti pana la 3 rate consecutive, creditorul iti poate lua masina.

Imprumut pentru refinantare

Un imprumut de refinantare este conceput pentru consolidarea datoriilor. Un imprumut de consolidare a datoriilor negarantat te ajuta sa acoperi datoriile existente, si sa ramai cu un singur credit la o singura banca. In general, acest lucru poate insemna ca vei plati aceasta datorie pentru mai mult timp, mai ales daca ratele sunt mai mici. In plus, rata dobanzii poate sa difere de cea pe care o platesti acum.

Imprumuturi si linii de credit negarantate

Desi sunt mai greu de obtinut, imprumuturile si liniile de credit negarantate nu pun activele in pericol. Optiunile includ banci, uniuni de credit, imprumuturi finantate de investitori sau chiar un card de credit cu o dobanda procentuala anuala de 0%. Considera cardul de credit ca o sursa de fonduri, doar daca stii ca il poti plati inainte de expirarea ratei mici.

Imprumut pana la salariu sau pensie

Aproape oricine, inclusiv un pensionar, poate beneficia de un imprumut pe termen scurt garantat sau negarantat. Pensionarii au un venit lunar garantat de pensie, si asta este ceea ce ii califica pentru un imprumut. Aceste imprumuturi au dobanzi si taxe foarte mari. Ar trebui sa iei in considerare doar un imprumut pe termen scurt sau in caz de urgenta, si numai atunci cand stii ca ai bani pentru a-l plati la timp. Daca nu il poti rambursa la timp, dobanda pe care o datorezi va creste rapid.

Daca doresti sa imprumuti o suma relativ mica de bani, atunci cea mai buna optiune pentru tine poate fi solicitarea unui card de credit, deoarece limita de credit a unor carduri poate fi destul de mare si poate ajunge la cateva zeci de mii de lei. Cu toate acestea, daca trebuie sa imprumuti o suma mai mare de bani, atunci merita sa apelezi la banci pentru a afla care sunt optiunile disponibile pentru pensionari.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.