Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

De ce ar trebui sa cumperi valuta online

De ce ar trebui sa cumperi valuta online

De ce ar trebui sa cumperi valuta online

Cu totii iubim sa mergem in vacanta, dar este destul de greu sa gasim un curs valutar euro bun, pentru a obtine cat mai multi bani in timpul schimbului de moneda. Dar cum poti obtine cel mai bun curs de schimb valutar? De unde sa cumperi pentru a beneficia de cel mai bun schimb valutar euro? Si ultima dilema – cati bani ar trebui sa iei la tine pentru a nu schimba mai mult decat este necesar?

Este o idee buna sa cumperi euro online daca doresti sa obtii cel mai bun curs euro leu. Poti obtine o oferta mai buna curs euro online, comparativ cu bancile sau casele de schimb valutar din aeroport sau centre comerciale. Rata de schimb valutar este un termen care iti spune cati bani de calatorie obtii in schimbul monedei tale. De exemplu, un curs dolar de 1,1164 iti va oferi 1.1164 USD pentru fiecare 1 Euro platit.

Cat de importante sunt ratele de schimb valutar

Ratele de schimb sunt importante atunci cand ai foarte multi bani (de exemplu, lei) si doresti sa cumperi alta moneda (de exemplu, euro). Banii disponibili pentru calatorii sunt un exemplu pentru care ai dori sa schimbi moneda. Dar si cursurile de schimb conteaza daca faci import de marfuri dintr-o alta tara, sau cumperi ceva online in alta moneda. Ratele de schimb se afiseaza intotdeauna in perechi – de exemplu, curs euro leu (sau EUR / RON). In acest caz, un curs de schimb iti spune cati euro ai obtine pentru fiecare leu pe care vrei sa il convertesti – sau invers.

Ratele de schimb variaza de la o zi la alta, sau chiar de la ora la ora. De asemenea, acestea variaza dramatic in functie de compania care efectueaza schimbul de bani si, de asemenea, de situatie. Cel mai bun curs de schimb valutar poate fi gasit adesea online, iar cel mai prost curs poate fi oferit de casele de schimb valutar din aeroport.

Cum sa obtii cele mai bune rate de schimb valutar

Vei gasi cel mai bun curs valutar online si cea mai buna oferta de bani pentru calatorie, comparand cat mai multi furnizori. Un tabel de comparare a monedelor si un convertor valutar online, te va ajuta sa compari banii pe care ii poti obtine la tranzactie. Astfel, poti gasi cel mai bun curs euro sau cel mai bun curs dolar, fara sa mergi la toate casele de schimb valutar din oras. Exista cateva lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand cauti un curs valutar in timp real.

  • Ratele de schimb mari: cu cat este mai mare numarul, cu atat mai multi bani de calatorie vei obtine
  • Costuri de livrare: Costul de livrare a banilor de calatorie la domiciliu poate varia
  • Oferte speciale: cauta oferte de schimb de bani online pentru calatorii, deoarece uneori poti obtine un curs de schimb mai mare sau livrare gratuita.

Euro este moneda folosita in cea mai mare parte a Europei, dar unele tari nu o folosesc si au moneda proprie. Aceste tari europene folosesc o moneda diferita, asa ca va trebui sa obtii moneda locala inainte de a calatori: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Georgia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Republica Macedonia, Moldova, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Suedia, Elvetia, Turcia, Ucraina si Marea Britanie. Ce fel de monede euro poti obtine? Euro are urmatoarele variante:

  • Monede Cent : 1, 2, 5, 10, 20 si 50
  • Monede euro: 1 si 2
  • Bancnote euro: 5, 10, 20, 50, 100, 200 si 500

Poti obtine valuta fara comision?

Comisionul este taxa pentru servicii pe care o casa de schimb valutar o percepe pentru a-ti schimba banii. Aceasta taxa este de obicei inclusa in cursul de schimb pe care il promoveaza banca sau casa de schimb valutar. Multe companii sustin ca au comision 0%. Dar s-ar putea sa platesti oricum in plus, pentru ca iti ofera un curs de schimb valutar mai putin competitiv.

Ce suma de bani sa schimbi inainte de a pleca in vacanta

Suma pe care o schimbi pentru calatorie, depinde de planurile tale. Va trebui sa faci un buget pentru vacanta ta, pentru a te asigura ca nu ramani fara bani inainte de finalul vacantei, dar nici ca iti raman foarte multi euro sau dolari atunci cand vii in tara. Unele tari percep o taxa turistica, iar altele percep o taxa de intrare sau o viza. Este important sa fii constient de acestea inainte de a calatori. Gandeste-te:

  • unde mergi
  • costuri de cazare
  • pretul mancarii locale
  • transport
  • divertisment

Ce optiuni ai pentru a schimba banii ramasi

Daca ai bani restanti dintr-o calatorie in strainatate, poti utiliza un serviciu de rambursare pentru a-i converti in lei. Rata de rambursare iti spune cat de mult vei primi inapoi. Nu uita sa iei in considerare rata si costurile de livrare, si sa compari cursurile de schimb. Poti consulta cel mai bun curs de schimb valutar euro lei, folosind un tabel de comparatie online.

Carduri pentru calatorii si alte optiuni

Daca nu doresti sa iei prea multi bani in vacanta, ia in considerare alte optiuni de plata atunci cand te afli in strainatate. Optiunile tale includ:

  • Card de credit sau debit – Poti utiliza carduri de credit in majoritatea tarilor, dar vei fi taxat pentru fiecare tranzactie. Nu uita sa spui bancii unde mergi inainte de a pleca, pentru a nu-ti bloca unul sau mai multe carduri, considerand ca sunt tranzactii dubioase.
  • Card preplatit – Poti incarca acest tip de card cu orice moneda doresti. Il poti folosi in intreaga lume, iar una dintre optiuni este cardul Revolut.
  • CEC de calatorie – Cu aceste CEC-uri, convertesti banii personali intr-un cec in valuta, il semnezi, apoi il incasezi in strainatate.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.