Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum te poate ajuta un calculator de pensie?

Cum te poate ajuta un calculator de pensie

Un calculator de pensie este un instrument care estimeaza venitul tau de pensionare proiectat pe baza unor factori precum cat economisesti si cati ani mai ai pana la pensionare. Cu ajutorul calculatorului de pensii, poti seta un obiectiv de pensionare si poti vedea daca economiile tale sunt suficiente pentru planul tau de pensionare.

Cand faci un calcul pensie, este important sa iei in considerare cati bani crezi ca vor fi necesari pentru a duce un trai decent. Ar trebui sa ti cont de o serie de factori, inclusiv:

  • Cati bani ai economisit pana acum pentru pensie?
  • Cati ani mai ai pana iesi la pensie?
  • Crezi ca ar trebui sa maresti sau sa reduci contributiile pe viitor?
  • Cat de mult te astepti ca investitiile tale sa creasca intre acum si momentul pensionarii?
  • Cat de mult poti investi intr-o pensie privata?

Cum folosesti un calculator de pensii?

Poti utiliza un calculator de pensii pentru a te ajuta sa afli cat de mult este nevoie sa economisesti pentru a obtine un venit confortabil la pensie. In plus, daca iti muti pensia intr-un plan de pensionare, vei avea nevoie de un calculator online inteligent pentru pensii. Un calculator pensie va tine cont de banii economisiti pentru pensie pana in prezent si de nivelul de contributii.

Poti utiliza un calculator de pensie online pentru a vedea daca esti pe cale sa obtii venitul din pensie pe care il astepti sau daca este necesar sa-ti maresti contributiile. Calculatoarele de pensii te pot ajuta sa decizi cati bani sa platesti pentru o pensie privata, aratand impactul pe care il poate avea cresterea contributiilor asupra veniturilor tale de pensionare.

Calculatorul online poate face mai multe ipoteze, de exemplu, cum iti vei creste nivelul contributiilor in anii urmatori si ritmul in care venitul tau va creste. Este important sa intelegi ca un calcul pensie online este doar un instrument si nu poate face decat estimari: nu uita ca valoarea investitiilor tale poate creste si scadea si exista o multime de factori care ar putea afecta valoarea pensiei tale in momentul in care te retragi din munca.

Cum functioneaza un calculator de pensie?

Pentru a face un calcul pensie, calculatorul online are nevoie de cateva detalii de la tine:

  • Varsta la care intentionezi sa te pensionezi
  • Anii de pensie de stat si venitul din pensia de la stat
  • Cati bani vrei sa primesti atunci cand te pensionezi
  • Contributiile tale curente de pensie si alte surse de venit suplimentare

Pe baza acestor detalii calculatorul de pensie iti poate da urmatoarele informatii:

  • Estimeaza suma de bani pe care o vei primi la pensie.
  • Identifica orice deficienta intre ceea ce doresti si ceea ce ai prevazut.
  • Recomanda pasi pe care trebuie sa-i faci pentru ca ceea ce economisesti in prezent sa se potriveasca cu asteptarile din momentul pensionarii.

Calculatorul ia in considerare mai multi factori atunci cand face un calcul pensie, inclusiv:

  • Pensie cu beneficii definite: modul industriei de a descrie o pensie privata care a fost promisa de angajatorul tau. Acest lucru va fi, de obicei, bazat pe salariul tau si perioada de timp in care ai lucrat.
  • Pensie cu contributie definita: numele dat unei pensii la locul de munca infiintata de angajatorul tau. De obicei, vei contribui cu un procent din salariu iar angajatorul va contribui si el cu un procent.
  • Pensie de baza de stat sau noua pensie de stat: Toti cei care au contribuit la asigurarea nationala prin munca au dreptul la o pensie de stat. Cat de multi bani vei primi depinde de cati ani contribuit si pentru ce pensie esti eligibil.

De ce ar trebui sa iei in considerare o pensie privata?

Un plan de pensie este in esenta un produs simplu. Este doar un cont in care tu si angajatorul tau investiti si pentru care esti scutit de impozite – ca modalitate de economisire pentru pensionare. Apoi, la pensie, poti retrage bani din contul tau de pensii. Dar este important sa intelegi cum economiile pentru o pensie iti afecteaza veniturile. In mod efectiv, renunti acum la venituri disponibile in schimbul unei cresteri a veniturilor viitoare (sub forma veniturilor din pensii). 

Multi oameni nu economisesc suficient pentru a avea un nivel de trai la care spera atunci cand se pensioneaza. Daca nu iei in considerare o pensie privata, ai trei optiuni:

  • te pensionezi mai tarziu.
  • incepi sa economisesti mai mult.
  • iti limitezi asteptarile in functie de ceea ce vei primi de la stat in momentul pensionarii.

Chiar daca esti eligibil pentru pensia de stat integrala, aceasta este mult sub ceea ce speri sa primesti atunci cand iesi la pensie. Dupa ce ai decis sa incepi sa economisesti pentru pensionare, trebuie sa alegi cum o vei face.

Pensiile au o serie de avantaje importante care vor face ca economiile tale sa creasca mai rapid. O pensie privata este practic un plan de economii pe termen lung, cu scutire de impozite. Obtinerea scutirii de impozite pe pensii inseamna o parte din banii tai care ar fi mers la guvern, iar in acest caz intra in contul pensiei. Daca economisesti printr-o schema cunoscuta sub numele de sistem de pensii cu contributii definite, contributiile tale obisnuite sunt investite astfel incat acestea sa creasca pe parcursul carierei tale si apoi sa-ti ofere un venit la pensionare. In functie de planul de pensionare pe care il alegi, poti accesa, in general, banii din contul de pensii de la varsta de 55 de ani.

Pentru a ajuta oamenii sa economiseasca mai mult pentru pensionare, angajatorii sunt acum obligati sa isi inscrie angajatii intr-un sistem de pensii. Aceasta se numeste pensie obligatorie. Exista diferite tipuri de pensii la locul de munca; cel mai comun tip este pensia cu contributie definita. Cu o pensie cu contributie definita, un procent de 5% din salariul tau este inclus automat in sistemul de pensii, 4% din contributii si 1% provine din scutirea de impozite. Angajatorul tau va adauga un minimum de 3%, ceea ce inseamna ca un total de 8% se adauga in contul de pensie in fiecare luna.

Un plan de pensii cuprinzator este cel mai bun mod de a avea siguranta financiara pe termen lung. O pensie privata este o modalitate de a-ti asigura viitorul dupa pensionare. De aceea, pentru un plan bine pus la punct este necesar sa folosesti un calculator pentru pensie.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.