Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum poti afla care este actualul curs valutar la banci

Cum poti afla care este actualul curs valutar la banci

Rata de schimb este valoarea unei monede atunci cand este schimbata in alta. Pentru a afla care este rata de schimb, trebuie sa urmaresti curs valutar banci sau curs valutar case schimb. Ratele valutare de referinta sunt obtinute de la Banca Nationala a Romaniei, si sunt calculate utilizand mediile preturilor agregate (oferta si cerere) oferite de catre producatori si cotatiile de la institutiile financiare. Daca vrei sa afli care este suma de bani pe care o poti obtine pe 1 euro de exemplu, trebuie sa verifici curs valutar BNR sau curs valutar case de schimb. In plus, toate bancile afiseaza zilnic cursul valutar, asadar il poti verifica fie online, fie la o sucursala.

Cum poti obtine cel mai bun curs valutar

Fie ca este vorba de comisioane, suprataxele cardurilor de credit, comisionul de la bancomate sau alte cheltuieli, aproape intotdeauna va trebui sa platesti o taxa pentru privilegiul de a schimba o moneda in alta. Cum poti minimiza aceste cheltuieli si cum poti obtine cel mai bun curs de schimb valutar atunci cand calatoresti intr-o tara straina? Mai jos iti oferim cateva sfaturi care te pot ajuta sa afli cum sa evaluezi cursul de schimb, sa eviti taxele nefavorabile si sa economisesti bani pentru urmatoarea calatorie in strainatate.

Cerceteaza cursul de schimb valutar

Singura modalitate de a sti care este cel mai bun curs de schimb valutar, este sa stii care este rata curenta! Inainte de a pleca in calatorie, foloseste un convertor de bani pentru a vedea care este rata de schimb pe care o vei obtine. Daca pleci intr-o calatorie indelungata, verifica periodic rata pentru a fi la curent cu orice modificari majore.

Foloseste carduri de credit si bancomate

Vei obtine aproape intotdeauna cea mai buna rata de schimb valutar atunci cand achizitionezi moneda straina, fie cu carduri de debit sau cu carduri de credit, care de obicei vor fi cu 2 pana la 7% mai bune decat tarifele pe care le vei obtine la casa de schimb valutar.

Incearca sa utilizezi carduri de credit ori de cate ori este posibil pentru achizitii mari, cum ar fi facturile de hotel, bilete si inchirieri de masini. Cu toate acestea, retine ca multe companii de carduri de credit adauga taxe pentru tranzactiile efectuate in valuta straina. Vanzatorii locali, cum ar fi restaurantele si magazinele, pot, de asemenea, percepe o taxa pentru tranzactiile cu cardul de credit.

Schimbarea de numerar

Atunci cand schimbi numerar, de cele mai multe ori este mai bine sa schimbi banii la o casa de schimb valutar din Romania, ci nu in tara in care pleci. Inainte de a pleca in calatorie, verifica zilnic curs euro banci, pentru a vedea care este cel mai bun pret pe care il poti obtine. De obicei, vei obtine cele mai bune rate de schimb la doar cateva banci si case de schimb valutar. Pretul poate diferi foarte mult in functie de zona sau agentia in care faci schimb de valuta. De exemplu, daca alegi sa schimbi banii intr-un hotel sau Mall, cu siguranta nu vei beneficia de un curs valutar bun. Evita casele de schimb valutar din aeroporturi, gari si zone turistice. De obicei, acestea au cele mai proaste rate, desi ocazional poti avea noroc.

Cumpara valuta online

Multi oameni presupun ca trebuie sa se deplaseze la foarte multe case de schimb valutar, pentru ca gasi cel mai bun curs. Inainte de a face asta, verifica site-urile de schimb valutar, si compara ratele simplu si rapid, din confortul casei tale. Este cea mai eficienta metoda de a verifica preturile mai multor agentii de schimb valutar, si de a obtine cel mai bun pret posibil.

Evita sa schimbi banii in weekend

Adesea exista o taxa suplimentara pentru cei care doresc sa schimbe banii la sfarsit de saptamana. Acest lucru se intampla pentru ca cele mai multe banci si case de schimb valutar nu sunt deschise, iar cei care lucreaza non-stop, profita de acest lucru. Vei fi uimit sa vezi cat de mare este difernta dintre un curs valutar in cursul saptamanii, si un curs valutar in weeekend, cel putin la casele de schimb locale.

Poti negocia cursul pentru sume mari

Unele case de schimb valutar Bucuresti iti pot oferi un curs mai bun, daca doresti sa schimbi o suma mai mare de bani. In cazul in care calatoresti cu mai multi prieteni, cea mai buna metoda de a obtine o rata de schimb buna, este sa aduni banii tuturor si sa ii schimbi intr-un singur loc.

Atentie la plata in alta moneda decat cea locala

Daca pleci intr-o tara in care nu se plateste in euro, dar hotelurile, restaurantele si vanzatorii accepta euro, poti pierde foarte multi bani. De cele mai multe ori, echivalentul in euro este mai mare decat moneda locala. Daca rata de schimb este fixa, atunci poti plati in siguranta, daca nu, incearca sa schimbi banii sau sa platesti cu cardul. Foloseste un calculator sau un convertor atunci cand platesti in euro, pentru a nu plati mai mult decat este necesar pe un produs.

Cati bani sa schimbi pentru vacanta

Majoritatea bancilor percep o taxa atunci cand efectuezi o retragere de bani dintr-un bancomat intr-o tara straina; in mod similar, vei pierde bani de fiecare data cand schimbi moneda la o casa se schimb valutar, din cauza comisioanelor si ratelor de schimb. Cel mai bine este sa retragi sau sau sa schimbi doar cati bani ai nevoie pentru vacanta ta. Desi, oricat vei incerca, vei ramane inevitabil cu cativa bani intr-o moneda straina atunci cand te intorci din vacanta. Unii turisti pastreaza exact atat cat au nevoie pentru transportul pana la aeroport, apoi folosesc moneda straina pentru plata facturii hotelului. Alti turisti incearca sa cheltuie tot ce le-a ramas in aeroport, in gara sau oriunde in drumul lor spre casa. Dar, nu este atat de grav daca ramai cu o anumita suma de bani. Decat sa cheltui haotic banii ramasi pe ceva ce nu iti trebuie neaparat, mai bine ii schimbi cand ajungi in tara cu riscul de a pierde cativa lei la tranzactie.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.