Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum folosesti un convertor valutar

Cum folosesti un convertor valutar

Un curs de schimb valutar este pretul pentru schimbarea unei monede cu alta. Ratele de schimb sunt o viziune comuna atat pentru calatori, cat si pentru investitorii internationali. In timp ce cotatiile cursului de schimb sunt relativ usor de gasit in aceste zile, citirea si efectuarea calculelor bazate pe ele pot fi putin mai dificile pentru cei care nu sunt familiarizati cu tehnicile. In acest articol, vom arunca o privire mai atenta asupra modului in care poti folosi un convertor valutar, precum si cateva alte sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand calculezi ratele de schimb.

Gasirea si citirea cursurilor de schimb

Ratele de schimb pot fi gasite in mai multe locuri diferite, de la banci comerciale la site-uri web de specialitate. Calatorii care cauta conversii simple pot gasi deseori rate inregistrate pe aeroporturi sau banci locale, in timp ce investitorii internationali care tranzactioneaza pe piata valutara pot intra pe platforma de tranzactionare pentru informatii in timp real.

Cotele in sine sunt intotdeauna date in perechi, intrucat valorile valutare sunt intotdeauna raportate intre ele. Nu este surprinzator ca dolarul american si euro sunt doua valute cotate cel mai des, avand in vedere statutul de moneda de rezerva la multe banci centrale globale. Prin urmare, cea mai populara pereche valutara este EUR / USD, care este numarul de dolari necesari pentru achizitionarea unui euro.

Aceste perechi de valute fluctueaza tot timpul datorita diversilor factori economici, incluzand oferta si cererea, diversi indicatori economici, activitatea comerciala si de acoperire si fondurile de acoperire sau tranzactionarea financiara. In timp ce aceste fluctuatii se petrec tot timpul, modificarile se ridica la doar cateva fractiuni din valoarea unei monede.

De asemenea, merita mentionat faptul ca multe case de schimb valutar din aeroport genereaza venituri prin perceperea unei diferente mai mari intre valute. Cu alte cuvinte, ele nu percep un „comision”, dar castiga bani exagerand diferentele de curs valutar. Majoritatea consumatorilor pot obtine cele mai bune oferte schimband valute prin bancile locale sau straine, care ofera cele mai atractive si mai corecte rate de schimb.

Cum se calculeaza cursurile de schimb

Calcularea cursurilor de schimb poate parea simpla la suprafata, dar poate fi confuza pentru cei care nu isi amintesc matematica de la scoala. Desi convertirea a 100 USD in moneda straina atunci cand calatoresti nu este o problema mare, conversia monedelor atunci cand analizezi situatiile financiare ale unui stoc strain poate insemna mari diferente pentru investitorii internationali care incearca sa ia decizii de investitii. Sa ne uitam la un exemplu despre cum se calculeaza cursurile de schimb.

Sa presupunem ca rata de schimb EUR / USD este de 1,20 si doresti sa convertesti 100 de dolari americani in euro. Pentru a realiza acest lucru, pur si simplu imparti 100 USD cu 1,20, iar rezultatul este numarul de euro pe care ii vei primi: 83,33 in acest caz. Conversia euro in dolari americani implica inversarea acestui proces prin inmultirea numarului de euro cu 1,20 pentru a obtine numarul de dolari americani. O modalitate usoara de a-ti aminti acest lucru este de a multiplica de la stanga la dreapta si de a imparti de la dreapta la stanga, moneda finala fiind rezultatul dorit al calculului. In exemplul de mai sus, am impartit de la dreapta la stanga pentru a determina cati euro am putea cumpara cu dolari americani, si apoi am multiplicat de la stanga la dreapta pentru a vedea cati dolari americani am primi de la euro.

Calatorii pot fi interesati de calcularea unui grad de acuratete relativ scazut, cum ar fi centi, dar comerciantii de monede acorda atentie chiar si celei mai mici diferente. O fluctuatie mica intr-o moneda poate avea un impact mare pentru un comerciant care a imprumutat 10.000 de euro. De aceea ei folosesc un calculator valutar, pentru a afla suma exacta.

Instrumente utile

Citirea si calcularea ratelor de schimb nu sunt foarte dificile, dar erorile mici pot duce la greseli mari in unele cazuri. Investitorii internationali si turistii deopotriva, pot folosi instrumente gratuite pentru a reduce probabilitatea de a face o eroare, si pentru a verifica de doua ori rezultatele inainte de a face o greseala potential costisitoare, care este dificil de anulat. Iata cateva instrumente utile de utilizat:

  • Convertor valutar online – Sursa principala de informatii valutare care include un calcul al cursului de schimb pentru multe valute majore din intreaga lume.
  • Yahoo Finance – Portalul principal pentru stiri si analize financiare, care are, de asemenea, un calcul util al cursului de schimb pentru multe valute majore.

Exista, de asemenea, multe aplicatii in magazinul Google Android Play si Apple App Store, care pot ajuta la determinarea tarifelor de schimb, si care functineaza ca un convertor euro lei, convertor dolari lei, si convertor pentru alte valute importante. Din nou, este important de mentionat ca aceste rate de schimb pot diferi de ratele de schimb de la multe aeroporturi si banci care pot percepe un comision, sau care pot avea rate de schimb valutar mai mari.

Ce este un convertor valutar?

Indiferent daca pleci in afara tarii sau pur si simplu cumperi produse online din alta tara, trebuie sa stii cu exactitate cati lei sunt necesari pentru a cumpara un euro, un dolar, o lira sterlina sau orice alta moneda. Un convertor valutar rapid si exact iti va arata cati lei ar trebui sa platesti pentru acel produs, astfel incat sa stii ca primesti un pret corect. Multe site-uri de cumparaturi se vor oferi sa faca schimbul pentru tine, dar cel mai bine este sa verifici singur si sa folosesti un convertor, intrucat ratele de schimb fluctueaza destul de mult.

Cum functioneaza un convertor valutar?

Majoritatea convertoarelor valutare vin sub forma de aplicatii pe telefonul mobil sau pe site-uri web. Utilizatorul introduce numarul de lei pe care doreste sa-l converteasca, apoi selecteaza moneda in care vrea sa schimbe. De exemplu, sa spunem ca vrem sa convertim 100 de dolari americani in euro. Daca ar fi sa conectam aceste informatii la un convertor actualizat, s-ar parea ca ar fi putin peste 90 de euro. Este similar cu un convertor online care schimba metri sau centimetri in inci. Un convertor de monede foarte bun iti va permite sa alegi aproape orice forma de moneda disponibila in lume, si sa o convertesti.

Cat de precis poate fi un convertor valutar?

Unele convertoare de moneda vor afisa rate de conversie pana la a cincea zecimala. Cu toate acestea, acest lucru nu este necesar pentru calculele de baza. De obicei sunt suficiente doua zecimale. Chiar si la conversia de la dolari in lire, care de obicei fluctueaza cu un procent destul de apropiat intre 70% si 120%, rezultatele a aproximativ doua zecimale sunt suficiente pentru sarcinile de baza. Dar daca schimbi moneda pentru profit, vei dori un convertor mult mai precis.

Concluzie

Ratele de schimb sunt mereu urmarite atat de calatori, cat si de investitorii internationali. In timp ce cotatiile cursului de schimb sunt relativ usor de gasit, citirea si efectuarea calculelor bazate pe ele pot fi putin mai dificile. Investitorii pot utiliza multe resurse online diferite pentru a le usura calculul cursurilor de schimb, sau pentru a se familiariza cu matematica de baza necesara pentru calcularea cursurilor de schimb. Acest lucru te poate ajuta sa economisesti mult timp si bani, in special atunci cand ai de-a face cu sume importante de bani.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.