Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

5 moduri prin care pierzi bani fără să îți dai seama

5 moduri prin care pierzi bani fara sa iti dai seama

Fianțele personale sunt un domeniu al vieții noastre pe care ar trebui să îl controlăm cât se poate de bine – până la urmă este vorba despre bani munciți cu greu de care ar trebui să ne bucurăm în fiecare zi. Corect este să ne calculăm lunar cum cheltuim veniturile și să economisim, atât cât putem, pentru zile mai puțin norocoase. Dar ce ne facem atunci când calculele noastre bine puse la punct nu reșesc să vadă micile cheltuieli neintenționate prin care nu pare că pierdem mulți bani lunar, dar la sfârșit de an se strânge o sumă semnificativă?

1. Căldura sau aerul condiționat pornite non-stop – chiar dacă ne place să stăm într-o temperatură constantă de 22-23 de grade Celsius fie că este vară sau iarnă, căldura și aerul condiționat pornite atunci când nu suntem acasă ne pot costa mai mult decât ne dăm seama. Opriți aparatele atunci când ieșiți sau, mai modern, cumpărați un termostat care le va opri automat în orele când nu e nimeni acasă.

2. Taxele prea mari la bancă – aruncați un ochi pe taxele pe care banca dumneavoastră vi le cere pentru fiecare activitate – administrarea contului, a cardului, taxe pentru retragere numerar sau pentru deschiderea conturilor. Dacă puteți găsi o altă bancă unde comisioanele sunt mai mici cel mai bine este să vă mutați banii acolo.

3. Nu recunoașteți greșelile financiare – cel mai bun exemplu în acest caz este abonamentul la sala de fitness pe care îl plătiți lunar, dar nu mergeți niciodată acolo. Fiți sinceri cu dumneavoastră și opriți arderea inutilă a acestor bani care ar fi mai utili în contul de economii sau cheltuiți pe ceva care vă folosește cu adevărat.

4. Plătiți investigațiile medicale – cei care au o asigurare medicală dar nu o folosesc în spitalele de stat din cauza lipsei timpului ar trebui să știe că există clinici private unde pot face anumite investigații medicale fără să le plătească din buzunar, ci prin intermediul acestei asigurări. Puteți astfel economisi și bani și timp deoarece în rețelele private de sănătate toate investigațiile se fac pe bază de programare.

5. Electronice și electrocasnice prea scumpe – de foarte multe ori un preț mai ridicat la un aparat electronic sau electrocasnic nu reflectă decât design-ul exterior și nu funcționalitatea sau rezistența lui în timp. Atunci când vă decideți să vă achiziționați un nou aparat verificați proprietățile acestuia și căutați o variantă mai ieftină care are fix aceleași specificații tehnice. Astfel veți avea un produs de calitate și veți fi economisit câțiva bani în plus fără efort.
Contul de economii este un detaliu al vieții noastre în care ar trebui să investim periodic. Dacă pierdem bani pe lucruri pe care nu le observăm ne va fi mai greu nu doar să economisim, ci și să trăim în general. Banii pierduți aiurea ar putea fi folosiți pentru a ne satisface dorințe pe care le ținem în pauză de mult timp. Analizați situațiile propuse de noi și sigur veți găsi măcar una care se aplică vieții dumneavoastră. Prin schimbarea ei veți reuși să aveți mai mulți bani disponibili la sfârșitul fiecărei luni!

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.