A decide in ce sa investestii banii economisiti, poate fi o adevarata provocare. Cu siguranta, nu exista lipsa de informatii despre investitii disponibile in era digitala. Cu toate acestea, prea multe informatii pot fi coplesitoare. De aceea, am alcatuit un ghid care sa te ajute sa faci investitii sigure, dar si profitabile. Multi oameni renunta la investitii, deoarece cred ca este nevoie de multi bani – mii de euro! – pentru a face cele mai bune investitii. Acest lucru nu este adevarat. Poti incepe sa investesti chiar si cu 50 de euro pe luna. Acesta este motivul pentru care am facut un ghid care sa te ajute sa faci cele mai bune investitii pe termen lung. Este resursa perfecta pentru incepatorii care doresc sa investeasca bani pentru a-si atinge obiectivele financiare. Am structurat informatiile intr-un mod cuprinzator, dar nu prea complicat. Mai jos vei gasi tot ceea ce trebuie sa stii pentru a incepe sa faciinvestitii sigure, si sa te pregatesti financiar pentru viitor.
Cum sa investesti bani
Cand vrei sa afli cum sa investesti bani, cel mai bine este sa incepi cu elementele de baza, si orice consilier financiar va fi de acord cu asta. Aceste elemente de baza includ stabilirea obiectivului investitiilor tale, si stabilirea locurilor in care vrei sa investesti banii pentru a atinge cel mai bine fiecare obiectiv.
Investitii profitabile
Cand investesti bani, ceea ce faci este fie sa cumperi o parte dintr-o companie, fie o marfa, cu convingerea ca valoarea acelei companii sau marfuri va creste in timp. Nu uita:
Investitia nu este o schema de imbogatire rapida, ci mai degraba o modalitate de a creste constant bogatia pe care o ai deja. Vestea buna este ca, desi investitia este o modalitate de a-ti creste averea, nu trebuie sa ai multi bani pentru a incepe. Chiar si sume mici de bani pot fi transformate in averi de-a lungul timpului, atunci cand facicele mai bune investitii pe termen lung.
In ce sa investesti banii?
Atunci cand decizi unde ar trebui sa investesti banii, ai o multime de optiuni. Aceste optiuni includ:
Bursa de valori
Cel mai obisnuit si probabil cel mai benefic loc in care un investitor isi poate pune banii, este pe piata de valori. Atunci cand cumperi o actiune, vei detine o mica parte din compania de la care ai cumparat actiunea. Cand compania are profit, iti poate plati o parte din aceste profituri in dividende, in functie de cate actiuni ai cumparat. Cand valoarea companiei creste in timp, creste si pretul actiunilor pe care le detii, ceea ce inseamna ca le poti vinde mai tarziu pentru profit. Actiunile pot fi si investitii financiare pe termen scurt. Daca vrei sa obtii bani rapid, atunci cand vezi ca firma a crescut putin, poti vinde actiunile pe care le-ai cumparat.
Obligatiuni
Cand achizitionezi o obligatiune, imprumuti in esenta bani unei companii. Compania care iti vinde obligatiunea iti va plati dobanda la „imprumut” pe durata ciclului de viata al obligatiunii. Obligatiunile sunt de obicei considerate „mai putin riscante” decat actiunile, cu toate acestea, potentialul lor de returnare este si mult mai mic.
Cont de economii
De departe, cel mai putin riscant mod de a-ti investi banii, este sa-i depui intr-un cont de economii si sa colectezi dobanda. Cu toate acestea, asa cum se intampla de obicei, riscul redus inseamna un randament redus. Conturile de economii joaca un rol in investitii, deoarece iti permit sa depui o suma de numerar fara riscuri, pe care o poti utiliza pentru alte investitii sau pentru situatii de urgenta, astfel incat sa nu te atingi de celelalte investitii.
Cum sa investesti bani pentru a castiga bani
Multi oameni considera investitiile ca o forma de venit, iar unii reusesc sa isi castige existenta tranzactionand la bursa. Aceasta este cea mai stralucita forma de investitie, insa nu este tipul de investitie de care beneficiaza majoritatea oamenilor. Majoritatea oamenilor beneficiaza de investitii pe termen lung. Aceasta implica sa lasi banii investiti pe piata de valori timp de 10 – 20 de ani. Investitia pe termen lung, este modul prin care oamenii se pensioneaza bogati.
Cea mai buna modalitate de investitii financiare pe termen scurt
Investitorii pe termen scurt castiga bani tranzactionand si din actiuni pe o perioada scurta de timp, mai degraba decat sa le cumpere si sa le detina pentru cativa ani. Desi cu siguranta poti castiga bani facand acest lucru, problema este ca, oricat de priceput esti in tranzactionare, va exista intotdeauna un mare element de noroc. Pentru investitorii incepatori, tranzactionarea pe termen scurt se reduce aproape in intregime la noroc, si poti pierde cu usurinta profitul pe care il castigi, sau chiar mai mult. Inainte de a investi intr-o companie, fa-ti timp sa te familiarizezi bine cu managementul acesteia, si asigura-te ca ai incredere in dezvoltarea companiei.
Niciun comentariu încă!