Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Metoda celor 5 „de ce?” – cheia succesului în viața financiară?

Metoda celor 5 „de ce – cheia succesului in viata financiara

De foarte multe ori nevoia noastră constantă de bani ne oferă un stres în plus în fiecare zi cu toate că nu știm, de cele mai multe ori, pentru ce avem exact nevoie de bani în plus. Mulți dintre oamenii din ziua de astăzi simt pur și simplu ceva care îi împinge de la spate să caute metode prin care să câștige mai mult pentru a-și cumpăra lucruri inutile, de multe ori în detrimentul familiei, a prietenilor sau chiar a timpului pe care ar putea să îl petreacă relaxându-se după o zi grea.

Metoda celor 5 „de ce?” poate fi aplicată în multe aspecte ale vieții, dar este foarte de succes atunci când o aplicăm în domeniul finanțelor proprii. De ce? Pentru că ne poate ajuta să ne dăm seama dacă avem cu adevărat nevoie de bani să ne cumpărăm un nou obiect sau o nouă vacanță sau am putea să renunțăm la a căuta o nouă sursă de venit și să trăim bine mersi cu ceea ce avem acum.

Cum funcționează? Simplu: de fiecare dată când vă doriți ceva ce nu vă permiteți întrebați-vă scurt, în 5 întrebări succesive, de ce vă doriți acel obiect.
De exemplu, poate vă doriți o nouă pereche de ochelari de soare scumpi pe care nu vi-i permiteți.

Prima întrebare: De ce îmi doresc acești ochelari? Pentru că sunt frumoși și scumpi și mi-ar oferi o confirmare a unui statut social dorit.

A doua întrebare: De ce am nevoie de statutul social pe care mi l-ar oferi acești ochelari? Pentru că vreau să fiu remarcat în societate ca un om bogat.

A treia întrebare: De ce am nevoie să fiu remarcat ca un om bogat? Pentru ca așa dictează societatea și aparența este mai importantă decât esența în zilele noastre.

A patra întrebare: De ce aparența este mai importantă decât esența? Pentru că societatea a devenit foarte superficială.

A cincea întrebare: De ce a devenit societatea superficială? Pentru că oamenii își cumpără lucruri de care nu au nevoie pentru a-i impresiona pe cei din jur.

Concluzia finală, de cele mai multe ori, este că de fapt nu aveți nevoie cu adevărat de obiectul pe care vi-l doriți. Majoritatea cumpărăturilor sunt făcute impulsiv, mai mult „de ochii lumii”, chiar dacă nu ne permitem obiectul respectiv. Ne stresăm întotdeauna să găsim surse alternative de venit în loc să prioritizăm necesitățile și timpul petrecut cu familia și cei dragi.

Metoa celor 5 „de ce” a fost inventată de un inginer japonez pentru a reduce costurile inutile ale firmei la care era angajat. Fiind foarte eficace, o puteți folosi chiar și dumneavoastră pe planul finanțelor personale pentru a vă da seama cum să reduceți cheltuielile inutile și cum să economisiți bani, să vă odihniți și să petreceți mai mult timp cu cei dragi în detrimentul stresului constant de a produce bani pentru a cumpăra lucruri de care nu aveți nevoie. Veți vedea cum contul de economii și satisfacția personală cresc împreună de la lună la lună.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.