Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum poti folosi un calculator pentru salariu in favoarea ta

Cum poti folosi un calculator pentru salariu in favoarea ta

Cum poti folosi un calculator pentru salariu in favoarea ta

Ai auzit vreodata de un calculator pentru calcul salariu net? Probabil ca iti imaginezi un fel de instrument care iti spune care ar trebui sa fie venitul tau (si cat ai putea castiga). In mare, cam asta inseamna un calculator salariu net. In sensul nu atat de larg, un calculator salariu avansat este o resursa online pentru cei care cauta locuri de munca, sau pentru cei care vor sa schimbe cariera, si pentru angajatii care doresc sa compare salariul cu altii din domeniul lor, din industria lor, din orasul lor sau chiar din propria companie. Ce este grozav in acest sens este ca poti face mai multe cercetari asupra situatiei tale actuale, si poti afla care ar putea fi venitul tau in viitor.

Ce tipuri de programe care calculeaza salariul net exista?

Calculatoarele pentru salariu disponibile online pot functiona diferit. Unele iti cer numele postului si locatia, si folosesc aceste informatii pentru a-ti furniza o lista de salarii de la diverse companii din zona ta. Altele sunt mai specifice, si cer informatii legate de aptitudini, pentru a-ti oferi detalii mai clare despre venitul ideal. Desi niciun calculator salariu net nu este 100% exact, toate pot fi utile in diferite puncte din cariera ta. Iata ce poti face cu un calculator salariu net:

Il poti utiliza pentru a afla care este salariu mediu in domeniul tau de munca

Prima si cea mai evidenta utilizare a unui calculator de salariu, este de a vedea cum se compara salariul tau actual cu cel al altor persoane din domeniul si din orasul tau. Acesta este, de obicei, primul lucru pe care il fac majoritatea oamenilor atunci cand intalnesc un calculator salariu de la net la brut – pentru a vedea cat pot castiga daca urmaresc o anumita cale.

Dar, din nou, rezultatele nu sunt complet exacte. Primul si cel mai bun motiv pentru care informatiile nu sunt 100 % exacte, se datoreaza faptului ca un astfel de calculator se bazeaza pe informatii standard, directe. Dar adevarul este ca niciun loc de munca nu este la fel, si multi oameni nu se incadreaza in acel model de „director executiv” sau „manager de vanzari”. Acesta este motivul pentru care este greu sa obtii un salariu exact pentru joburi freelance sau de nivel start-up. Celalalt motiv este ca fiecare camp are un grup de candidati diferit. Asadar, desi este probabil sa gasesti o multime de informatii despre lucrarile de inginerie si finante, statisticile referitoare la designeri sau scriitori sunt putin mai robuste.

In calcularea salariului, ia in considerare rezultatul ca fiind o estimare, nu un calcul exact. Daca o oferta de locuri de munca sugereaza un salariu mai mic sau mai mare, dar care nu este prea departe de medie, exista probabil un motiv bun pentru care afiseaza acele rezultate. Asta inseamna ca salariul tau se invarte in jurul acelei sume.

Il poti folosi daca te muti

Sa presupunem ca te gandesti sa te muti in alt oras, fara a avea un loc de munca. Sau, sa zicem ca ai o oferta pentru o noua pozitie intr-un alt oras si doresti sa afli ce-ti rezerva viitorul acolo. Ce poti face este sa introduci numele orasului in calculatorul de salariu, precum si titlul postului pe care il doresti. Poti incerca si cateva joburi mai avansate. In acest sens, vei putea avea o idee mai buna despre cum arata cariera ta, si daca aceasta mutare este cu adevarat posibila pentru tine.

Desigur, celelalte salarii pe care doresti sa le iei in considerare implica preturile medii ale orasului. Salariul poate fi mai mic, dar poate nivelul de trai este si mai mic. Acelasi lucru este valabil si invers – s-ar putea sa castigi mai multi bani in alt oras, dar este posibil sa platesti mai mult la chirie.

Il poti folosi pentru a-ti negocia salariul la interviu

Ce se intampla cand primesti o oferta mai mica decat te asteptai? Ei bine, un lucru pe care ar trebui sa il faci este sa folosesti un calculator pentru a vedea daca esti in limita medie. (De fapt, ar trebui sa stii acest lucru inainte de a incepe aceasta parte a procesului, in cazul in care ti se cere sa spui care este salariul ideal pentru tine)

Daca afli ca ti se ofera un salariu mai mic decat alti colegi care lucreaza in domeniul tau, un calculator de salariu iti ofera oportunitatea perfecta de a negocia un venit mai bun. Daca o crestere a salariului nu pare posibila, un calculator de salariu este, de asemenea, un motiv extraordinar pentru a negocia alte beneficii, cum ar fi lucrul de acasa, mai multe bonusuri sau beneficii pentru sanatate.

Il poti folosi pentru a evalua o schimbare in cariera

Daca doresti sa explorezi o industrie cu totul diferita, probabil nu stii prea multe despre cat de mult ar trebui sa castigi. Indifierent daca esti un om care incepe de la zero, sau intri pur si simplu intr-un domeniu in care se plateste mai putin in general, trebuie sa afli cat esti dispus sa scazi din salariu doar pentru a schimba cariera. Primul pas in luarea acestei decizii dure, este cunoasterea gamei salariale tipice pentru posturile la care vei aplica.

Dar propriile experiente sunt foarte importante in acest proces. Totusi, daca ai lucrat timp de 10 ani intr-un anumit domeniu, iar acum schimbi cariera, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa incepi de la un salariu mic doar pentru ca un instrument online iti spune acest lucru.

Il poti folosi pentru a vedea daca o anumita diploma te poate ajuta

Cei care se gandesc sa se intoarca la scoala, sau sa incerce o noua abilitate prin cursuri online, pot utiliza, de asemenea, un calcul al salariului pentru a vedea cum ar putea fluctua veniturile lor – de exemplu, cat de mult pot castiga daca urmeaza o facultate in domeniu Stiintelor Economice. In anumite domenii merita, in altele, nu prea. Inainte de a sari intr-un proiect sau intr-o investitie noua, arunca o privire asupra statisticilor.

Il poti folosi pentru a cere o marire de salariu

Si, in sfarsit, daca folosesti aceste calculatoare si iti dai seama ca tu castigi mult mai putin decat majoritatea oamenilor – si ai mai multe calificari decat acele pozitii – acest lucru ar putea fi un bun motiv pentru a te apropia de seful tau, cerandu-i sa-ti ofere salariul corect. Solicitarea unei cresteri de salariu este un proces complicat. Trebuie sa faci cercetari (sugestie: utilizeaza mai multe resurse) si trebuie sa sustii cererea cu propriile realizari. Dar cunoasterea salariilor medii este cu siguranta un inceput bun.

Ideea este ca un calculator de salariu nu este singura solutie care te poate ajuta sa castigi mai multi bani. Vorbind cu angajatii, citind bloguri si incercarea mai multor instrumente diferite de calcul, sunt la fel de importante in procesul de cautare a locurilor de munca. Cu toate acestea, un calculator de salariu este un bun punct de plecare pentru persoanele care doresc sa castige banii pe care ii merita cu adevarat.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.