Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Cum ne motivăm să strângem bani atunci când tentațiile din jur sunt mari?

Cum ne motivam sa strangem bani atunci cand tentatiile din jur sunt mari

Toată lumea își dorește un cont de economii gras pe care să se poată baza în cazul unei urgențe sau în cazul fericit în care are nevoie de o vacanță de relaxare și nu vrea să ia un credit rapid pentru a o cumpăra. Din nefericire, nu toți suntem capabili să punem de-o parte o sumă de bani lunar care să ne permită să ajungem la acest deziderat. De ce? Motivele sunt diferite: ori nu avem motivația necesară, ori nu ne dăm seama cât de important este un cont de economii pentru finanțele noastre, ori amânăm deschiderea lui de la lună la lună. Pentru cei nemotivați oamenii de știință au descoperit că cea mai bună metodă pentru a reuși în ceea ce ne propunem este să vizualizăm, la propriu, țelul la care vrem să ajungem. În cazul economiilor personale, putem folosi 2 strategii:

Boardul vizual al dorințelor – acesta este un afiș sau un panou unde putem lipi fotografii și desene ale dorințelor noastre din viitor pentru care ne dorim să strângem bani. Fie că vorbim despre o nouă mașină sau o vacanță exotică, faptul că vedem țelul nostru zilnic ne va ambiționa să punem bani de-o parte pentru a reuși să îl atingem. Cel mai bine este să agățați acest panou într-un loc unde petreceți foarte mult timp zilnic – în bucătărie sau deasupra biroului.

Boardul vizual al progresului – acesta este tot un panou, dar pe el vom desena sau lipi post-it-uri cu suma de la care am pornit, suma la care ne dorim să ajungem și unde suntem momentan. Variantele de a crea acest board sunt nelimitate, puteți folosi o linie pe care să indicați progresul sau un cerc în care să colorați nivelul la care ați ajuns cu economiile. Din nou, acest panou ar trebui expus undeva unde îl puteți vedea foarte des pentru ca să nu pierdeți din vedere țelul pe care vi l-ați propus.

Prin vizualizarea zilnică a dorințelor noastre vom fi mai puțin tentați să cheltuim banii pe prostii inutile și mai motivați să îi economisim. Mulți oameni consideră îndeplinirea țelurilor o competiție cu ei înșiși iar acest lucru îi motivează mai mult să își atingă dezideratele.

Evident, putem oricând împrumuta bani sub forma unui credit rapid sau a unui împrumut de la bancă pentru a rezolva o urgență sau pentru a achiziționa un obiect, dar satisfacția de a strânge proprii bani și de a nu avea datorii depășește întotdeauna eforturile necesare pentrua ajunge la suma de care avem nevoie.

Cea mai bună parte este că puteți aplica aceste principii în orice domeniu al vieții dumneavoastră, nu doar cel al finanțelor personale. Atunci când aveți un nou țel dar nu vă găsiți motivația să îl duceți la capăt puteți folosi strategia vizualizării acestuia prin intermediul unui desen sau a unei fotografii aplicate într-un loc vizibil și sigur veți reuși să îl îndepliniți mai rapid și mai motivați. Un citat celebru spune că „motivația este ca dușul: ai nevoie de el în fiecare zi!”.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.