Skip to main content

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

200 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

100 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Suma minimă a împrumutului

150 RON

Suma maximă a împrumutului

-

Interes

-

Vârsta minimă

18

Ce trebuie sa stii despre programul prima casa

Ce trebuie sa stii despre programul prima casa

Cumpararea primei case poate fi un proces captivant si coplesitor in acelasi timp – motiv pentru care acum exista o varietate de instrumente si resurse care sa te ajute sa treci mai usor prin aceasta experienta. Programele pentru prima casa ii ajuta pe cumparatori sa obtina un credit prima casa, chiar daca sunt persoane cu venituri mici pana la moderate. Prin programul prima casa oamenii au posibilitatea de a achizitiona un apartament pe care nu ar fi putut sa-l obtina altfel, fiind necesar un avans prima casa mult mai mic decat in cazul unui credit ipotecar. Deoarece statul sustine tipul de imprumut prima casa, cerintele de calificare sunt mai putin stricte decat in cazul imprumuturilor conventionale. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand decizi sa cumperi un apartament prin programul prima casa:

Calculeaza banii

Nu incepe prin a vizita apartamentele puse in vanzare. Asigura-te ca finantele tale sunt in regula, astfel incat sa stii ce iti poti permite. Utilizeaza un calculator credit prima casa pentru a estima bugetul, luand in considerare veniturile, datoriile, economiile si alte obligatii financiare. Verifica scorul de credit si compara datoriile cu veniturile. Ar trebui sa fii in masura sa platesti in mod confortabil rata prima casa (inclusiv impozitele si asigurarea) in fiecare luna. Si, tine cont si de faptul ca trebuie sa dai avans prima casa, bani pe care trebuie sa ii ai in momentul in care incepi procesul de creditare.

Alege un credit prima casa potrivit pentru tine

Acum ca ai un buget stabilit, poti merge la banca pentru a discuta optiunile de imprumut, ce salariu trebuie sa ai pentru prima casa, dobanda prima casa si despre ce suma poti imprumuta. Dupa ce gasesti un imprumut care se potriveste nevoilor tale, depune acte necesare prima casa si asteapta sa vezi daca te califici pentru imprumut. Procesul unui imprumut pentru prima casa nu trebuie sa fie intimidant – mai ales atunci cand intelegi elementele de baza precum optiunile, caracteristicile si costurile. Desigur, functionarul bancar ar trebui sa fie disponibil oricand pentru a-ti raspunde la intrebari si pentru a facilita procesul.

Acte necesare pentru prima casa:

– declaratia pe propria raspundere care demonstreaza ca indeplinesti conditia prevazuta la art. 1 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009
– cererea de credit pe care o primesti de la banca
– act de identitate
– copie dupa actul de proprietate al apartamentului vanzatorului
– extras de Carte Funciara in original
– declaratie de la vanzator prin care declara ca imobilul nu este revendicat si nu exista litigii
– copie certificata dupa antecontractul de vanzare-cumparare
– contractul de vanzare cumparare autentificat

Cauta apartamentul perfect pentru tine

Dupa ce afli suma pe care o poti primi pentru prima casa, poti incepe cautarea de apartamente sau case. Economiseste timp si energie emotionala prin reducerea cautarii la locuinte care se potrivesc criteriilor tale financiare. Cauta anunturi online si cere-i unui agent imobiliar sa-ti arate doar ofertele potrivite pentru tine. Cand gasesti un apartament care sa iti placa, agentul te poate ajuta sa faci o oferta inteligenta si informata. Daca oferta ta este acceptata, se intocmeste un contract de cumparare.

Fa o inspectie a apartamentului sau casei

In mod obisnuit, ofertele de achizitie depind de o inspectie a locuintei, pentru a verifica daca exista semne de deteriorare structurala sau lucruri care ar putea avea nevoie de remediere. Agentul imobiliar te poate ajuta sa aranjezi ca aceasta inspectie sa fie efectuata in cateva zile dupa ce oferta ta este acceptata de vanzator. Aceasta situatie te protejeaza si iti ofera sansa de a renegocia oferta, sau de a o retrage daca inspectia releva daune materiale semnificative. Atat tu, cat si vanzatorul, veti primi un raport asupra constatarilor inspectorului. Poti decide apoi daca doresti sa soliciti vanzatorului sa remedieze ceva pe proprietate inainte de a inchide vanzarea.

Plata lunara a creditului prima casa

In general, plata lunara include capitalul si dobanda prima casa. Impozitul pe proprietate si asigurarea pot fi, de asemenea, incasate de catre creditor prin intermediul ratei lunare. Un imprumut prima casa cu rata fixa iti ofera stabilitate, care te poate ajuta sa-ti calculezi mai usor bugetul. Rata dobanzii si plata totala lunara a capitalului si a dobanzii vor ramane aceleasi pe intregul termen al imprumutului.

Obțineți cel mai bun împrumut gratuit din România

Niciun comentariu încă!

Adresa ta de email nu va fi publicată.